Dit weekend Kadedagen op Doesburgse IJsselkade

0263618_Kadedagen.jpg
Kadedagen in Doesburg

DOESBURG – De Doesburgse IJsselkade vormt zaterdag 16 en zondag 17 september het decor voor de Doesburgse Kadedagen. Op beide dagen is er van 11.00 tot 17.00 uur van alles te doen aan de waterkant. De Doesburgse Kadedagen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd door Peters Events. De entree is gratis.

De gezellige markt biedt iets moois voor alle bezoekers. Er zijn ervaren marktkooplui, maar ook mensen die voor het eerst op braderie staan. Er worden oude ambachten getoond en kunstenaars tonen hun werk. Iedereen kan wel iets leuks vinden tussen de curiosa, foodtrucks en vele andere kramen.

Historische schepen

Zeker twintig historische schepen in alle soorten en maten zijn deze dagen te zien. De havenmeester leidt alles in goede banen, zodat alle schepen goed te zien zullen zijn vanaf de kade.
Bezoekers die zelf het water op willen, kunnen een rondvaart maken met Viking Adventure Sports.

Veiligheid

Gemeente, brandweer en politie vragen aandacht voor veiligheid. De gemeente komt met een zogenoemde ‘ondermijningsbus’. De politie komt met een surveillanceauto waar iedereen een kijkje in mag nemen. De brandweer komt met een wagen, mits er geen uitruk is. Sowieso zijn er demonstraties van het oppervlaktereddingsteam en is er een ouderwetse brandweerwagen te bewonderen.

Fietssimulator

Jongeren die willen ervaren hoe onverstandig het is om onder invloed op de fiets te stappen, kunnen dit bij Responsible Young Drivers. Op de simulator fietsen ze twee keer dezelfde route. Eén keer nuchter en één keer waarbij wordt nagebootst dat zij onder invloed zijn. Letterlijk een ontnuchterende ervaring!

Kinderen

Voor de jongste bezoekers is er een minikermisje met attracties als een bungeejump, een circuit met autootjes, ballengooien en eendjes vangen. Natuurlijk is er allerlei lekkers verkrijgbaar, zoals poffertjes en suikerspinnen.

Muziekfestival

Er staat een mooi podium op de IJsselkade en tijdens deze twee dagen klinkt er muziek van maar liefst vijf verschillende koren.

Shantykoor de IJsselboei uit Brummen bijt zaterdag 16 september het spits af. Dit koor zingt zeemansliederen in het Engels, Duits en Nederlands. Die dag zingt ook zanggroep Spontaan uit Angerlo. Deze groep zingt in het Engels. Zo staan er onder andere nummers van Elvis Presley op het repertoire.
Zondag 17 september verschijnen er drie koren op het podium. Gemengd koor ZOV uit Doesburg zingt onder andere in het Engels en Nederlands. De Baken Boys uit De Steeg en omgeving zingt onder andere shanty’s, ook in het Engels, Duits en Nederlands. Tot slot klinken er Nederlandstalige nummers door het SOS Matrozenkoor uit Apeldoorn.

Zaterdag 16 september
12.45 – 13.30 uur: IJsselboei
13.45 – 14.30 uur: Spontaan
14.45 – 15.30 uur: IJsselboei
15.45 – 16.30 uur: Spontaan

Zondag 17 september
11.30 – 12.15 uur: ZOV
12.30 – 13.15 uur: Baken Boys
13.30 – 14.15 uur: SOS Matrozenkoor
14.30 – 15.15 uur: Baken Boys
15.30 – 16.00 uur: SOS Matrozenkoor

Locatie: Hanzeweg hoek IJsselkade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.