De mooiste kleurplaten

0264094_Kleurplaten_450_jaar_Rheden.JPG
De winnaars van de kleurwedstrijd in Velp - Theo Jansen

VELP – De winnaars van de kleurwedstrijd ter gelegenheid van 450 jaar Rheden zijn bekend. Ze zijn onlangs bij het koetshuis van Kasteel Biljoen in het zonnetje gezet.

De kleurplaten zijn uitgedeeld op alle basisscholen in Velp en Rozendaal, in het Velpse asielzoekerscentrum en de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in De Roskam. Alle kinderen die de kleurplaat inleverden tijdens het Velpse dorpsfeest op zondag 10 september, kregen een ijsje. Daarnaast waren er prijzen voor de kinderen die hun kleurplaat origineel en kleurrijk hadden ingekleurd.
Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Anneke Beumer van Velp voor Oranje, maakte een selectie en de prijswinnaars werden uitgenodigd voor een feestje bij het koetshuis van kasteel Biljoen op zondag 17 september. Hier reikte Gety Hengeveld, voorzitter van het Velpse dorpsfeest, de prijzen uit. In de categorie 1 tot en met 3 jaar wonnen Fleur, Lasse en Xam. Bij de 4- en 5-jarigen wonnen Geronimo, Lynn en Neggie. Onder de kinderen van 6 en 7 jaar wonnen Mila, Sanne en Charlotte. De prijzen gingen bij de 8- en 9-jarigen naar Nowi, Maud en Sofia en bij de kinderen van 10 jaar en ouder wonnen Leonore, Imke en Misha.

Alle kleurplaten zijn te zien aan het hekwerk van de monumentale hondenkennel op het kasteelterrein. Iedereen kan de kleurplaten nog komen bekijken op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september van 14.00 tot 17.00 uur.
Dan is ook de tentoonstelling ‘Velps verenigingsleven vroeger en nu’ nog te zien in Het Koetshuis van kasteel Biljoen. De tentoonstelling is vrij en gratis toegankelijk.

Foto: Theo Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.