De Expeditie viert jubileum schoolgebouw met circusdag

0263240_Circusdag_de_Expeditie.jpeg
Circusdag op de Expeditie

DIEREN – Basisschool de Expeditie in Dieren was wel toe aan een feestje en zag in het 40-jarig bestaan van het schoolgebouw een mooie aanleiding. Vrijdag 8 september genoten de leerlingen van een heerlijke feestdag vol leuke activiteiten.

Het schooljaar wordt op De Expeditie al jaren afgetrapt met een startfeest voor de kinderen én hun ouders. “Dat is altijd een gezellige dag, waarop ook de ouders elkaar kunnen leren kennen. Lekker laagdrempelig”, vertelt adjunct-directeur Petra Kroneman. Door corona is daar de klad ingekomen. “Eerst mochten we helemaal niets, later hebben we nog een keer een speeddate georganiseerd voor de ouders. Heel leuk, maar nu is het weer tijd voor een echt feestje.” Niet dat er echt een extra reden voor nodig is, maar de school greep het 40-jarig bestaan van het gebouw aan voor een leuke dag.

Drieschaar

Op 1 augustus 1983 werd De Drieschaar geopend. Dit gebouw huisvestte toen de christelijke school, openbare school én het wijkcentrum, allemaal onder dezelfde naam. Het gebouw bleek al snel te klein. In december 1991 verhuisde de protestants christelijke school naar een nieuw gebouw aan de overkant van de straat en ging daar verder als De Boomgaard. De openbare school kreeg later de naam ’t Schaddeveld.
Zo’n vijf jaar geleden heeft ’t Schaddeveld het onderwijsconcept omgegooid en daar paste ook een nieuwe naam bij: De Expeditie. Deze verandering was ook in het schoolgebouw zichtbaar. Er werden veel open ruimten gecreëerd. Maar vooral buiten zijn er dingen anders geworden. “We hebben een paar heel mooie buitenlokalen”, vertelt Kroneman trots. “Het zijn heel fijne plekken om met de kinderen te zitten en buitenlessen te geven. Er groeien kruiden en fruit en de kinderen leren er veel over de natuur.”
Inmiddels heeft ook kinderopvangorganisatie Marron een plekje in het gebouw gekregen. Wat niet is veranderd, is het wijkcentrum. Dat heet nog steeds De Drieschaar en zit nog op de oude, vertrouwde plek.

Circus

Het schooljaar is officieel afgetrapt met een feestelijke circusdag. Circus Kristal heeft de leerlingen vrijdag begeleid en hen allerlei leuke kunsten en trucjes aangeleerd. Er werd volop gegoocheld bijvoorbeeld, terwijl andere kinderen weer leerden op een bal te lopen of op een eenwieler te fietsen. Er werden grote bellen geblazen en de kinderen konden zich laten schminken. Dream Catering & Events zorgde voor kipspiesjes van de barbecue met lekkere frietjes en de ijstruck van Wolters kwam voor lekkere ijsjes.
Aan het eind van de dag waren alle ouders welkom om te kijken wat hun kind allemaal had geleerd. Koffie en petitfours stonden klaar, óók voor de buren van de school die spontaan kwamen aanwaaien. Het startfeest is weer helemaal terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.