Cursus voor mantelzorgers in Rheden

RHEDEN – Mantelzorgers van mensen met psychische problemen kunnen zich vanaf nu opgeven voor de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’. Tijdens de kosteloze cursus ligt de nadruk op het verminderen van de eigen stress.

De eerste lesmiddag is op maandag 16 oktober. De cursus wordt aangeboden door MVT Rheden/Rozendaal en Pro Persona Connect.
Het hebben van psychische problemen is zwaar voor diegene die het overkomt, maar ook voor familieleden/naasten kan het erg lastig zijn. Ongeveer 5 miljoen Nederlanders geven mantelzorg aan bekenden of naasten. De combinatie van werk, gezin en de zorg voor een naaste kan een flinke uitdaging zijn. Veel mantelzorgers werken uit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. Desondanks kunnen ze de zorg als zwaar ervaren.
In de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’ krijgen mantelzorgers informatie over en stress worden vaardigheden aangeleerd om anders met situaties om te gaan om de eigen stress te verminderen. Samen wordt gekeken waar de mantelzorger behoefte aan heeft. Ook wordt ondersteuning en advies gegeven. Het is van belang dat de mantelzorger zich in de zorg voor de ander gesteund voelt en erkend wordt.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur in Rheden. De cursusdata zijn: maandag 16, 23 en 30 oktober, en 6 november 2023 van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl. Vooraf zal er een telefonische kennismaking zijn met de preventiemedewerker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.