Business & Shopping: Van vluchtelingen tot de succesvolle ondernemers

0263079_kringloop2.jpeg
.

VELP – Kringloopwinkel In&Uit in Velp is al jarenlang een vertrouwde naam in de omgeving. Eigenaren Medo en Samira zijn vluchtelingen uit Bosnië- Herzegovina. Nadat ze de Nederlandse taal hebben geleerd, zijn ze actief geworden op de arbeidsmarkt.

In de jaren negentig zijn Medo en Samira begonnen in een loods in de IJsselstraat in Velp. Vanuit dit pand exporteerden zij tweedehands meubelen naar de Oostbloklanden. In het jaar 2008 kreeg het bedrijfsleven een vervolg met de overname van toenmalige kringloopwinkel op Plattenburg in Arnhem, waar ze behalve een kringloop ook een woningontruiming service als bedrijfstaak bieden.
Na een paar jaar werd het tijd om uit te breiden en hebben Medo en Samira een nieuw filiaal in Velp geopend. Deze onderneming is een herkenbaar en gewaardeerd bedrijf geworden in Velp. Met Koningsdag hebben ze een nieuwe winkel erbij geopend. Deze is gevestigd aan de Emmastraat en heeft een bijzonder concept. De nieuwe winkel heeft naast de zorgvuldig gesorteerde meubels en curiosa, een naaiatelier voor kleding en woontextielreparaties. Daarnaast biedt de winkel ook de mogelijkheid voor allerlei cursussen en workshops voor de creatieve handjes. Verder stelt de winkel ook een mooie ruimte ter beschikking voor vergaderingen, exposities en voor privé- en bedrijfsfeestjes.
Er zijn ook plannen om een creatieve ochtend te organiseren voor moeders met weinig sociale contacten, waar ze onder het genot van een kop koffie een gezellig moment kunnen beleven. Klanten ervaren Kringloopwinkel In&Uit op de Emmastraat als een aanwinst voor Velp en de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.