Business & Shopping: Container Terminal Doesburg introduceert elektrische truck

0263361_Overdracht_E-truck_-_CTD_edt.jpg
Harm Roelofsen van CTD neemt de sleutels van de e-truck in ontvangst

DOESBURG – Container Terminal Doesburg presenteert met trots een baanbrekende innovatie in de wereld van logistiek en transport: de lancering van de unieke 50-tons elektrische vrachtwagen voor het vervoer van containers. Deze e-truck is de eerste ” ‘heavy duty truck’ die door Ginaf werd omgebouwd naar elektrische aandrijving en tevens geschikt is voor waterstoftoepassingen. De e-truck heeft een actieradius van 180 kilometer en is geoptimaliseerd voor korte routes. De truck is bedoeld voor vervoer tussen de container terminal en aardappelverwerker Aviko in Steenderen.
Het partnerschap van Container Terminal Doesburg met Aviko en Ginaf is vooral gericht op het gemeenschappelijke doel van duurzaamheid. De truck speelt een cruciale rol in Aviko’s streven om de transportroute van Steenderen naar Doesburg CO2-neutraal te maken. Deze truck vervoert op een duurzame manier Aviko-aardappelproducten van de fabriek in Steenderen naar de container terminal in Doesburg.

Harm Roelofsen van CTD neemt de sleutels van de e-truck in ontvangst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.