Burendag bij Brummens voedselbos

BRUMMEN – Onbekende gezichten worden opeens bekenden. Dat gebeurt op Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, dit jaar op zaterdag 23 september. Een van de Burendag-activiteiten in Brummen vindt plaats bij Voedselbos Nieuwe Erven. Iedere geïnteresseerde buur uit de omgeving van Brummen is van harte welkom.

De vrijwilligers van het voedselbos zijn er trots op dat de gemeente Brummen één van de eerste voedselbossen in de openbare ruimte in Nederland mogelijk heeft gemaakt. Sinds 2017 wordt er samengewerkt aan dit groene hart van de wijk Elzenbos. Wie hierover meer wilt weten, sluit om 10.30 uur aan bij een rondleiding door het gebied. Aansluitend kunnen de aanwezigen vanaf ongeveer 12.00 tot 13.30 uur op de ontmoetingsplaats genieten van heerlijke hapjes, onder andere gemaakt van producten uit het voedselbos.

Gezonde buurt

De Burendag is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen inwonerscollectief Brummen Gezond en de vrijwilligers van het voedselbos. Die samenwerking wordt tijdens de lunch officieel ondertekend. Het inwonerscollectief helpt inwoners uit Brummen aan een fijne basis om zelfredzaam en samenredzaam te kunnen zijn. Zo dragen al veel inwoners hun steentje bij aan goede gezondheid en welzijn. Ook met elkaar aan de slag voor een gezonde leefomgeving hoort daarbij. Zo vullen de vrijwilligers van het voedselbos het inwonerscollectief elkaar goed aan.

Buurtverbinders

De mensen betrokken bij Brummen Gezond vertellen tijdens de lunch tot slot over het initiatief van enkele actieve inwoners die onlangs van start zijn gegaan als buurtverbinder in hun Brummense buurt. De buurtverbinders weten wat er in de buurt is en waar gebruik van kan worden gemaakt. Met die kennis helpen ze – gevraagd en soms op eigen initiatief – buurtgenoten op weg bij allerlei vraagstukken.

voedselbosnieuweerven@gmail.com

buurtverbinder@brummengezond.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.