Boek over Doesburgse verzetsman Theo Weetink

0263563_37_boekje_weetink1rb-han.JPG
Zaterdag werd het boek gepresenteerd - Hanny ten Dolle

DOESBURG – Het boek over de Doesburgse verzetsman Theo Weetink is opnieuw uitgegeven. Zaterdag 9 september werd het boek, getiteld ‘Namen aan de naamloze verzetsstrijders’, gepresenteerd in museum de Roode Tooren in Doesburg.
Weetinks neef Frank schreef dit boek in 2020 op basis van aantekeningen van zijn oom. Hij droeg afgelopen jaar de auteursrechten over aan historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh. Theo Weetink schrijft in dit boek over zijn belevenissen, herinneringen en zijn aandeel als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog in Doesburg en omstreken. Zijn motivatie om dit relaas te schrijven was namen te geven aan de naamloze verzetsstrijders, zodat zij niet vergeten zouden worden. In deze tweede druk zijn door Henk IJbema nog wat correcties aangebracht, die pas later aan het licht kwamen.
Deze heruitgave is in een zeer beperkte oplage gedrukt en te koop in de museumwinkel voor 16,50 euro. Leden van Stad en Ambt Doesborgh betalen 12,50 euro. Het boek kan ook worden besteld via 0313-474265 of info@deroodetooren.nl.

Foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.