Veel talent op bonte avond Loenens Kindervakantiespel

0262446_34Huttenbouwe_Kindervakantiespel_1.jpg
Er werd flink gebouwd bij het Loenens Kindervakantiespel

LOENEN – Het team van het Loenens Vakantiespel heeft de Loenense jeugd ook een zeer geslaagde tweede spelweek bezorgd. De leiding had er alles aan gedaan om de kinderen te vermaken. Hoogtepunten waren dit keer vooral de bonte avond en het hutten bouwen op het Spritshz-plein. Mede door het mooie weer was het voor de jongens en meisjes die massaal meededen een prettige afsluiting van de lange vakantie.

De tweede week begon met een spelletjesdag. Er waren door het team allerlei spelletjes bedacht waarbij veel werd gelachen en gerend. De jeugd had er veel lol in om samen bezig te zijn met spannende spelletjes zoals een levend monopolyspel.
Voor het dagje uit was ook dit keer veel belangstelling. De ouders verleenden hun medewerking om naar de speeltuin Ballorig te gaan waar de deelnemers zich prima hebben vermaakt.

Een groot deel van de week werd besteed aan het bouwen van een echt huttendorp. Ieder jaar moet er weer veel voor geregeld worden. Niet alleen moet er een lading pallets komen maar ook gereedschap, verf en ander materiaal om de hutten te versieren. De kinderen hoefden alleen maar een hamer mee te brengen. Om een beetje een stevige constructie te krijgen hielpen de leiders wat mee om tips te geven en het zwaardere werk te doen. Zo’n twaalf grote en kleine hutten verschenen op het bovenplein. De kinderen waren vooral donderdag druk bezig met het versieren van de de hutten. Omdat de kinderen dolgraag wilden slapen in de hutten werden de hutten door de leiders afgedekt met zwart plastic. De kinderen vonden het prachtig.

Een hoogtepunt van het vakantiespel 2023 was zeker de bonte avond waarbij de Loenense kinderen hun talenten konden laten zien. Bas presenteerde de avond weer. Hij kon maar liefst negentien nummers aankondigen. De jeugd had veel talenten voor dansen, zingen en playbacken. Een jury beoordeelde de optredens. Zij lieten weten onder de indruk te zijn van het getoonde Loenense talent. Omdat het fraai zomerweer was kon de show buiten op het plein plaatsvinden. Alle kinderen en hun ouders en grootouders waren getuige van de leuke show.

Na de bonte avond was er nog een heuse spooktocht die natuurlijk erg spannend was. De jongens en meisjes waren wel moe maar het duurde toch wel even voordat iedereen sliep. Vrijdagmorgen was er ontbijt en tegen negen uur stonden de ouders al weer te wachten om hun spruiten mee naar huis te nemen. Vader en moeder moesten waarschijnlijk nog veel spannende verhalen aanhoren over het geslaagde Loenense vakantiespel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.