IVN wandeling rond de Gelderse Toren

SPANKEREN – IVN Oost-Veluwezoom houdt op 27 augustus een excursie met gids naar het dorp Spankeren en de Gelderse Toren.
De Gelderse Toren in een markant gebouw aan de weg van Dieren naar Zutphen. De geschiedenis hiervan gaat terug naar 1535. Naast de geschiedenis van deze toren en zijn bewoners maken we ook kennis met de geschiedenis van het dorp Spankeren. Hier staat de oudste kerk van de Veluwezoom, maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug.
De excursie start om 14.00 uur op de parkeerplaats van Restaurant de Luchte, Zutphensestraatweg 45 in Spankeren. De route gaat grotendeels over verharde wegen en is 6 km lang. Let op: momenteel is de N348 afgesloten voor autoverkeer, het restaurant is bereikbaar. Volg de borden of de navigatie. Voor fietsers verandert er niets.
Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

www.ivnoostveluwezoom.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.