Apeldoorn gaat samenwerken voor meer technologie in de zorg

0261408_EHBO.jpg
.

GEM. APELDOORN – Wethouder Anja Prins van de gemeente Apeldoorn ondertekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de Technologie en Zorgacademie (TZA) IJssel-Vecht. Daarmee treedt de gemeente toe tot dit netwerk, dat kennis over en gebruik van zorgtechnologie stimuleert.

Wethouder Prins legt uit: “Apeldoorn zet in op het toegankelijk houden van de zorg voor onze inwoners. Met deze ondertekening willen we bijdragen aan het netwerk en zorgen dat onze inwoners profiteren van de schat aan kennis die er binnen het netwerk is over de toepassing van technologie in de zorg.”
Door de inzet van onder meer technologie kunnen inwoners op een prettige manier langer thuis blijven wonen. Consulenten van de gemeente weten straks beter wat de mogelijkheden zijn rondom technologie thuis, zodat ze samen met de inwoner naar de juiste oplossing kunnen kijken.

Toekomstbestendige zorg

De samenleving staat voor de opgave de zorg toekomstbestendig te maken. Preventie, voorkomen dat iemand zorg nodig heeft, is daarbij van wezenlijk belang en ook het aantrekken van meer personeel is cruciaal. Prins: “In Apeldoorn zetten we met onderwijs, netwerkpartners en werkgevers onder de noemer #zorg1000 al in op de instroom van meer personeel. Maar er is meer nodig. Technologische innovatie in de zorg, zoals het gebruik van zorgrobots, sensoren en apps zijn broodnodig om de zorg voor iedereen bereikbaar te houden.”

TZA

De Technologie & Zorg Academie IJssel-Vecht laat studenten en professionals op een innovatieve, veelzijdige en inspirerende manier kennismaken met de mogelijkheden van technologie om prettiger, veiliger en zelfstandiger te leven. In Apeldoorn hebben Zorggroep Apeldoorn, RIWIS, Klein Geluk, De Passerel en Atlant ook al getekend voor deelname aan de TZA. Ook de woningcorporaties en het onderwijs zijn in Apeldoorn betrokken bij de samenwerking om techniek toe te passen ter ondersteuning van de zorgvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.