Dorpsraad Loenen Zonnedorp wijst op subsidiemogelijkheden

0260684_euros__geld__munten_2.jpg
.

LOENEN – Regelmatig krijgt het bestuur van de Dorpsraad Loenen Zonnedorp verzoeken van verenigingen en groepen binnen en buiten het dorp voor een geldelijke bijdrage. Gezien het feit de Dorpsraad maar beperkte middelen heeft, kan men niet altijd aan deze verzoeken voldoen. De Dorpsraad wijst op de verschillende mogelijkheden om toch aan de ‘centen’ komen voor een initiatief.

Het bestuur geeft aan dat de gemeente Apeldoorn graag ondersteuning biedt aan initiatieven van inwoners. De gemeente heeft hier enkele spelregels opgesteld. Er dienen meer mensen enthousiast te zijn over het initiatief. Er dient dus een breed draagvlak te zijn voor het idee. De aanvrager levert zelf, bijvoorbeeld in de vorm van tijd, een bijdrage aan het initiatief. Iedereen kan meedoen aan het initiatief. Het initiatief wordt niet al door anderen uitgevoerd in hetzelfde gebied waar men aan de slag wil.
De aanvrager zorgt, bijvoorbeeld met crowdfunding, voor cofinanciering. Ook dient het initiatief aan te sluiten bij het beleid dat ook in overleg met inwoners is opgesteld over het gebied waarin het initiatief zich afspeelt. De initiatievenmakelaar zal dit toetsen. Ook dient nog niet eerder subsidie ontvangen te zijn voor het initiatief.Voor subsidiebedragen van meer dan 2500 euro gelden extra criteria.
Op de site van de gemeente Apeldoorn is meer informatie verkrijgbaar. Ook de penningmeester van de Dorpsraad wil graag helpen met de aanvraag, zijn e-mailadres is penningmeester@loenenzonnedorp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.