Voedselbankactie in Eerbeek

0257431_Opbrengst_Voedselbank2.jpg
.

EERBEEK – Volleybalvereniging Spiker, badmintonvereniging ’t Pluumpje en handbalvereniging Brummen hebben in de week van maandag 17 tot en met donderdag 20 april een Voedselbankactie gehouden in Sporthal de Bhoele in Eerbeek. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om zoveel mogelijk gezinnen een kans te bieden, hielden meerdere sportbonden in april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor april, omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Daarom is aanvulling juist in die periode heel welkom. De lokale voedselbank was zeer blij met het initiatief en leverde kratten voor de inzameling. De leden konden tijdens de trainingen houdbare voedselproducten in de kratten van de voedselbank achterlaten. In totaal zijn er 7 overvolle kratten met voedsel ingezameld. De kratten zijn op vrijdag in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek aan de voedselbank overhandigd. Een welkome bijdrage en een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.