Veel meer amfibieën in Rozendaal

0256914_Pad.jpg
.

ROZENDAAL – Ruim twintig vrijwilligers hebben het afgelopen voorjaar zo’n 1500 amfibieën in Rozendaal overgezet, bij het passeren van de Beekhuizenseweg. Het aantal overgezette dieren was veel groter dan de afgelopen jaren toen een absoluut dieptepunt werd bereikt.

De amfibieën trekken van de plek waar ze overwinteren naar een plaats waar ze met elkaar kunnen paren. In Rozendaal zijn dat vooral de vijvers van het kasteel en de Rozendaalse beek. De paddentrek komt goed op gang als het warm en tegelijk vochtig weer is. Kenmerkend voor de natuur is dat er van jaar tot jaar schommelingen plaatsvinden. Toen de vrijwilligers twaalf jaar geleden startten met het overzetten, was een aantal van 2500 tot 3000 dieren niet ongewoon. Sinds die tijd is dat aantal drastisch teruggelopen. “Hoewel we nu veel meer padden en kikkers dan afgelopen jaar hebben overgezet, zitten we nog pas op de helft van het topjaar van twaalf jaar geleden”, aldus Anton Logemann, die de overzetactie in Rozendaal coördineert. De vrijwilligers hebben het overzetten met plezier gedaan. Ze staan volgend jaar weer klaar om zoveel mogelijk padden en kikkers een veilige oversteek te garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.