Twee films in Filmhuis Dieren

0257147_Ich-Bin-Dein-Menschst4jpgsd-lowPhoto-by-Christine-Fenzl_1.jpg
Ich bin dein Mensch - Christine Fenzl

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft komende week twee films op het programma staan, die worden vertoond in De Bundel. Vrijdag 12 mei draait om 20.00 uur de tragikomedie ‘Ich bin dein Mensch’. Op zondag 14 mei is om 14.30 uur de feelgoodfilm ‘Rose’ te zien.

‘Ich bin dein Mensch’ gaat over wetenschapper Alma. Zij werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn en om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.

‘Rose’ speelt zich af in de herfst van 1997. Ellen en haar man Vagn nemen Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.