Stichting IJsselbiënnale zoekt vrijwilligers

0255816_fietslamp.jpg
.

ELLECOM – Stichting IJsselbiënnale organiseert dit jaar de derde IJsselbiënnale, die plaatsvindt tussen zaterdag 17 juni en zondag 17 september. Voor dit evenement is de stichting op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het beheren van locaties en het suppoosten bij kunstwerken op verschillende plekken in de IJsselvallei, waaronder Ellecom.

IJsselbiënnale 2023 is een bijzondere kunstmanifestatie langs de IJssel, met als thema de impact van klimaatverandering op het landschap. Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert de bezoeker van Ellecom tot Kampen door het landschap van de de rivier, langs de kunstwerken en de vele activiteiten.
De route van de IJsselbiënnale is opgedeeld in vijf kleine etappes, die ieder een eigen startlocatie hebben. De startlocaties zijn beginpunten van de route, locaties voor een kunstwerk uit de buitententoonstelling, verkooppunt én bieden onderdak aan de groepstentoonstellingen van het programma Nevengeul. Zo’n startpunt is bijvoorbeeld de turnhal in Ellecom. Deze hal kent een bijzondere geschiedenis. Het gebouw werd in 1943 als turn- en exercitiehal voor SS’ers in opleiding gebouwd, maar deed later ook dienst als vakantieoord
Vrijwilligers zijn hier verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers, geven informatie, helpen met eventuele vragen en verkopen reisgidsen. Aanmelden als vrijwilliger kan via astrid@ijsselbiennale.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.