Steun voor behoud pont

0258203_Handtekeningen_voor_behoud_pont.jpg
Leo Verhoef overhandigt de handtekeningen aan burgemeester Alex van Hedel - Gerrit van de Pol

BRUMMEN – Maar liefst 259 steunbetuigingen overhandigde Leo Verhoef donderdag 25 mei voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering aan burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. Verhoef zet zich in voor behoud van het pontveer tussen Brummen en Bronkhorst, dat dreigt te verdwijnen. De huidige pontbaas heeft het pontje te koop staan, maar overname is voor een nieuwe ondernemer niet makkelijk. Dit komt mede doordat de provincie Gelderland niet langer geld wil stoppen in het Verenfonds, waaruit ponten worden gesubdsidieerd. Verhoef vraagt de gemeente Brummen positief mee te denken over de toekomst van het pontje. “De gemeente mag zich wat proactiever opstellen en meedenken over behoud van de pont. Of zich inspannen om overname wat makkelijker te maken.” Hij benadrukt het belang van de pont voor Brummen. “Niet alleen voor toeristen, maar ook voor dagelijks woon-werkverkeer en scholieren.” Verhoef gaat begin juni de steunbetuigingen overhandigen in de gemeente Bronckhorst en is voornemens daarna ten strijde te trekken richting Arnhem.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.