Soerenaren kiezen eigen vlag

0256741_Vlagverkiezing.jpg
De vlagverkiezing in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Inwoners van Laag-Soeren bogen zich op Koningsdag over verschillende ontwerpen voor een eigen dorpsvlag. Welk ontwerp het is geworden, wordt vrijdag 12 mei, tijdens de Oranjefeesten in het dorp, bekendgemaakt. Dan zal de eerste Soerense vlag wapperen op het feestterrein.

Het was inwoner Kajo Koolen die bedacht dat zijn woonplaats een eigen vlag zou moeten hebben. Zijn idee kwam bij Soerens Belang op tafel en vond hier algemene bijval. Er werd een commissie geformeerd om het een en ander uit te werken. Binnen het dorp kreeg iedereen de gelegenheid om een ontwerp te maken. De respons was vanaf de eerste aankondiging groter dan vooraf gehoopt. Er werden door 26 mensen in totaal 28 ontwerpen ingediend.
Op Koningsdag konden inwoners aangeven welk ontwerp zij het mooist vinden. Tussen 10.00 en 14.00 uur kwamen maar liefst 233 inwoners de ontwerpen bekijken en hun stem uitbrengen. Dit gebeurde met een echt stembiljet met daarop alle ontwerpen en in een stemhokje met een rood potlood.
Het ontwerp met de meeste stemmen is in productie genomen en wordt de vlag van Laag-Soeren. Op vrijdagavond 12 mei, tijdens de Oranjefeesten, gaat de nieuwe vlag voor het eerst in top, waarmee de verkiezingsuitslag bekend wordt gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.