Ontruiming appartementen door gemorst schoonmaakmiddel

0257162_Vreemde_lucht_Steinborgh.jpg
Evacuatie bij vreemde lucht - Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink

DOESBURG – Het appartementencomplex Steinborgh aan de Lindewal in Doesburg is donderdag 4 mei laat op de avond gedeeltelijk ontruimd in verband met een vreemde geur. Na grondig onderzoek door politie en brandweer bleek de oorzaak schoonmaakmiddel dat eerder op de dag was gemorst op het tapijt in het trappenhuis en voor dampen zorgde.

Rond 23.40 uur werd een vreemde lucht gemeld bij de hulpdiensten, waarna de brandweer in het appartementencomplex op onderzoek uitging. Omdat de oorzaak van de vreemde lucht niet kon worden gevonden, zijn meerdere brandweereenheden met meetapparatuur opgeroepen en werd het pand gedeeltelijk ontruimd. Ook werd de omgeving van het pand ruim afgezet met politielint. Enkele bewoners mochten wel in hun woning blijven, omdat zij geen last hadden van de geur in hun appartement.
Om 00.50 uur stond nog altijd een clubje van acht personen buiten in het tegenovergelegen park. Zij kregen wat te drinken van buurtbewoners en werden door de brandweer op de hoogte gehouden van wat er binnen gaande was.
Rond 1.20 uur kwam de brandweer het complex uitgelopen met een blauwe plastic zak en werden de ramen opengezet zodat het trappenhuis geventileerd kon worden. Uiteindelijk bleek de vreemde lucht afkomstig van schoonmaakmiddel dat eerder was gemorst op het tapijt in het trappenhuis en voor dampen zorgde. Na het incident konden de bewoners weer terug naar hun appartement.

Foto: Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.