Omstanders aangesproken op filmen reanimatie in Doesburg

0257475_Persbureau_Heitink_--_reanimatie.jpg
De hulpdiensten ter plaatse - Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink

DOESBURG – Aan de Van Ubelstraat in Doesburg heeft woensdagochtend 10 mei een reanimatie plaatsgevonden, op straat. Het slachtoffer is helaas overleden. Dat weerhield meerdere omstanders er niet van de mobiele telefoon te trekken en filmpjes te maken.

Even na 9.25 uur kwam de melding van de reanimatie binnen bij de meldkamer. Het slachtoffer was de honden aan het uitlaten, toen het slachtoffer in elkaar zakte op straat. Een omstander belde 112 waarna de burgerhulpverleners en een traumahelikopter, meerdere ambulances en de brandweer met spoed werden opgeroepen. Ondanks de snelle inzet mocht de hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer.

Omstanders

Een burgerhulpverlener vertelde dat tijdens de reanimatie meerdere omstanders hun telefoon pakte om de reanimatie, die nog gaande was, te filmen. Hij heeft de politie hierop geattendeerd, die er vervolgens wat van heeft gezegd. Een andere burgerhulpverlener meldt dat een man achter hun langs liep terwijl er nog werd gereanimeerd. De persoon in kwestie is vervolgens in een voortuin, vlak naast het slachtoffer, gaan staan om te kijken.
Vanwege de omstanders, die stonden toe te kijken bij de reanimatie, werden er door de burgerhulpverleners en hulpdiensten doeken omhoog gehouden om het incident af te schermen. Enkele omstanders trokken zich hier niets van aan en bleven ongestoord op hun plekje staan.

Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.