‘Ode aan het leven’ bij Galerie ’t Arthuus

0256067_Tirza_Verrips_5_002.jpg
Werk van Tirza Verrips

LOENEN – Bij Galerlie Beeldentuin ’t Arthuus in Loenen is tot en met zondag 25 juni een expositie met werk van Tirza Verrips te zien. Hij was een multidisciplinair kunstenaar, die zeker in de openbare ruimte van Apeldoorn zijn stempel heeft achtergelaten met zijn kunstwerken. Zijn artistieke werkzaamheden gingen over een breed terrein, materiaal was voor hem altijd ondergeschikt aan het doel. Zijn ‘ode aan het leven’ laat de gedachtestroom van Tirza zien en prikkelt de fantasie.
Ria Donker exposeert daarnaast haar schilderijen met keramiek-elementen. Ooit begonnen als keramiste is zij later ook gaan schilderen. Deze twee technieken voegt ze nu op een bijzondere manier samen in haar schilderijen. Martha Hooijschuur laat haar keramiek objecten in organische vormen zien. De vorm is een spontaan proces, een ontdekking. De spanning in lijnen, lichtval en schaduw zijn uitgangspunten in haar werk. Lyda Dirkse exposeert haar keramiek in de beeldentuin. De toevoeging van glas geven haar winterharde beelden een bijzondere uitstraling. De invloeden uit Egypte en Noord-Afrika zijn duidelijk te herkennen.
Mieke Diekmann schildert en maakt bronzen beelden. Ook in deze expositie zijn weer enkele nieuwe werken te zien. Dansfiguren met RVS linten staan elegant in de beeldentuin.

arthuus.nl

Werk van Tirza Verrips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.