March & Showband brengt laatste groet aan Joop Enklaar

0256765_Uitvaart_Joop.jpg
The March & Showband voor de auto met Joop Enklaar - Peter Kars

VELP – De bekende Velpenaar Joop Enklaar is op dinsdag 18 april overleden. Zijn afscheid vond plaats op dinsdag 25 april, waarbij de rouwauto werd begeleid door de March & Showband Rheden, waar Enklaar sinds 2013 erelid van was.

Het leven van Joop Enklaar stond in het teken van muziek maken, optredens, organiseren en besturen. Hij was spelend lid van de Enka Harmonie en Marching Band Velp, voorzitter van de Enka Drumfanfara en Akzo Marching Band en erelid van de March & Showband Rheden, waar hij meer dan 60 jaar lid van was.
Als voorzitter van de Akzo Marching Band was het Joop Enklaar die in 1994 contact heeft gelegd met Drumband Velp-Zuid om een fusie te realiseren. Dit lukte en Joop werd de eerste voorzitter van de succesvolle Marching Band Velp. Vanaf dat moment ging Joop de bekkens spelen. In 1997 werd hij voor al zijn verdiensten benoemd tot Lid van Verdienste. Later dat jaar werd hij zelfs door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw op grond van zijn bijdrage op bestuurlijk en organisatorisch vlak. Een prachtige bekroning van vele jaren werk en inzet.

Naast alle muzikale bezigheden, was Joop al 28 jaar lid van de vrijwillige Brandweer Akzo, bestuurslid van de Personeelsvereniging Akzo, lid van de Ondernemingsraad Akzo en voorzitter onspanningscommissie van de Ulenpas. Joop gaat erg gemist worden.

Foto: Peter Kars

The March & Showband voor de auto met Joop Enklaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.