Klarenbeeks Belang werkt hard aan ‘Hart van Klarenbeek’

KLARENBEEK – De gemeente Apeldoorn heeft eind 2022 aangegeven zowel kinderopvang als ouderenzorg een noodzakelijke voorziening te vinden voor het dorp Klarenbeek. “Goed nieuws”, vindt Klarenbeeks Belang. Beide voorzieningen kunnen echter niet in de voormalige basisschool aan de Hoofdweg terecht, waardoor Apeldoorn voor de ouderenzorg een locatie heeft aangewezen aan de Korenbloem.

In 2023 zouden de plannen verder opgepakt worden. In die fase zit men nu en dat betekent voor het bestuur veel gesprekken met allerlei verschillende partijen, die nodig zijn om dit te realiseren. Er zijn gesprekken met partijen die op andere locaties al ervaring hebben opgedaan met het realiseren en uitwerken van woonvoorzieningen voor ouderen, met een architect, met verschillende zorgaanbieders voor de invulling en ervaringen met 24-uurszorg, investeerders, een partij met slimme voorzieningen in de zorg, contacten met de gemeente Apeldoorn en Voorst. Onlangs heeft het bestuur gesproken met vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn: wethouder Peter Messerschmidt van volkshuisvesting en van de dorpen, wethouder Anja Prins van zorg en gebiedsmanager Althof voor de dorpen. Zij willen het initiatief voor ‘Hart van Klarenbeek’ steunen.

Om de realisatie van de plannen ook nog wat formeler te maken, is men bezig een stichting ‘Vrienden van Hart van Klarenbeek’ op te richten. Door de activiteiten vanuit de stichting op te pakken, zijn de zaken ook juridisch geregeld. Men komt nu ook in de fase terecht waarin er kosten worden gemaakt en dan is het prettig om daarin ook openheid van zaken te kunnen geven. Tot nu toe hebben allerlei partijen nog belangeloos mee willen en kunnen werken om te komen tot het punt waar het project nu staat. Daar is Klarenbeeks Belang allemaal heel erkentelijk voor. “Het bevestigt ook nog maar eens dat het realiseren van een (24-uurs) ouderenzorglocatie in ons dorp een breed gedragen initiatief is. Nu we steeds concreter worden in de planvorming, zullen we de kosten die we moeten maken om ‘Hart van Klarenbeek’ te realiseren, ook via de stichting laten lopen. Daarvoor hebben we ‘vrienden’ nodig die hier een bijdrage aan willen leveren. Daar is het op dit moment nog net te vroeg voor, maar zodra de stichting geformaliseerd wordt, zullen we hier natuurlijk over berichten via Facebook en andere kanalen”, meldt het bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.