Innovatieprojecten gezocht voor Steenbreektrofee

0256893_steenbreektrofee2.jpg
De Steenbreektrofee

GEM. RHEDEN – De jury van de Steenbreektrofee is weer op zoek naar innovatieve projecten die bijdragen aan de vergroening van de leefomgeving. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren. Het is nu mogelijk om projecten op te geven voor de verkiezing van 2023.

In heel Nederland bestaan allerlei inspirerende initiatieven waarin verschillende partijen het goede voorbeeld geven. “Met creatieve oplossingen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein speelt hierin een belangrijke rol, want juist samen zorgen we voor een groene, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving”, zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.
Zowel initiatieven op straatniveau als op wijk- of dorpniveau zijn welkom. Dit kunnen projecten van de gemeente zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing, maar het is wel van belang dat het project al in de uitvoering zit en niet meer in de ‘planfase’.
Inzenden kan tot uiterlijk 21 mei. In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en in september worden de winnaars bekendgemaakt en de Steenbreektrofee uitgereikt. Via steenbreek.nl/trofee is alle informatie over de deelnemers van voorgaande jaren te vinden, evenals de criteria, spelregels en het deelnameformulier. De winnaar krijgt een prachtige Steenbreektrofee en een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. Daarnaast krijgt dit project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.