Ik vind: Nieuw parkeerbeleid is geldverspilling

In de binnenstad van Doesburg hebben we een parkeersysteem dat goed werkt. Bijna iedereen kan de auto in de eigen straat kwijt. Een enkeling staat op de wachtlijst voor een parkeervergunning. Die wachtlijst kan door een simpele oplossing weggewerkt worden. Prima. Ook de veiligheid kan door minimale aanpassingen gegarandeerd worden. Fijn. Begin daarmee. En ga daarna eventueel op basis van de juiste cijfers verder kijken of nieuw beleid nodig is.
Want, gemeenteraad van Doesburg, niemand begrijpt het en accepteert het dat u een moeilijke oplossing kiest als het ook makkelijk kan. Geen van u raadsleden kan een dure oplossing verantwoorden als het ook goedkoop kan. Hoe kunt u verdedigen dat er ongeveer
100.000 euro per jaar (!) naar een onnodig parkeersysteem gaat -dat geen enkele bewoner wil- terwijl er bezuinigd moet worden? Terwijl er geen geld is voor de jeugdzorg en armoedebeleid. Geen geld voor bijzondere bijstand. Geen geld voor de bibliotheek. Geen geld voor het zwembad. Geen geld voor een muziekfestival. Hoe denkt u dat mensen in de andere wijken het vinden dat de gemeente, naast dat jaarlijkse bedrag van een ton, bijna een half miljoen euro investeert in het ‘parkeerprobleem’ van de binnenstad? Een parkeerprobleem dat alleen op het stadhuis bestaat en waar de bewoners heel goed mee kunnen leven.
Stop met verspilling van ons aller geld aan onnodig dure onderzoeken, onlogisch beleid en rechtszaken! Neem uw verantwoordelijkheid. En stem donderdag niet in met het voorstel dat voorligt. U kunt simpelweg niet goedkeuren dat er zo’n exorbitant -dat is het enige juiste woord hiervoor- bedrag wordt betaald voor het oplossen van een niet bestaand probleem.
Beste gemeenteraadsleden, het wordt tijd dat u zich realiseert dat u beslist en niet het college van b&w. En bedenk u dat u spreekt namens de inwoners, de inwoners die u immers gekozen hebben.

Bewoners Heiligegeeststeeg
(Naam en adres bekend bij redactie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.