Expositie ‘Verbinding’ in de Martinikerk

0257165_kwast.jpg
.

DOESBURG – Van maandag 15 mei tot en met 9 juni exposeren Juni Kusumanto en Antoinette Donkers-Dekker in de Martinikerk in Doesburg. De expositie is getiteld ‘Verbinding’, een thema dat in het werk van beide kunstenaars terugkomt.

Juni Kusumanto toont tekeningen en schilderijen. Zij ziet kunst als verbindingsmiddel. “Kunst kan ingezet worden om naar het ‘zelf’ te zoeken en vanuit dit bewustzijn naar de ‘ander’. Vanuit morele betrokkenheid kijkend naar de wereld; naar de planten en de dieren. Ze zijn onlosmakelijk met ons verbonden, zelfs als we menen zonder hen te kunnen leven.”
Antoinette Donkers-Dekker exposeert beelden van keramiek en kunsthars. Zij vat haar werk samen als beelden van hoop. Antoinette onderstreept het belang van de waarde van kunst voor de psychische en mentale gezondheid. Zij hoopt dat haar werk een inspiratiebron mag zijn voor anderen en dat de beelden mogen dienen als een baken van rust, vreugde, kracht, troost of hoop.

De titel ‘Verbinding’ slaat ook op de verbinding die beide kunstenaars met elkaar aangaan. Het is de derde keer dat zij samen exposeren, maar de eerste keer onder deze titel en met deze hoeveelheid aan werken. De expositie wordt zaterdag 13 mei om 15.00 uur geopend. Beide kunstenaars zijn dan aanwezig om een korte toelichting te geven op hun werk.

jpkusumanto.nl
antoinettedonkers-dekker.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.