Expositie De Kracht van Zuid in Velp

0256964_Paletmes.jpg
.

VELP – Speciaal voor Velp-Zuid is een kleurrijke expositie ingericht, die de komende maanden op verschillende plekken in het dorp zien is.
Velp-Zuid stond bekend als de wijk waar men de handen uit de mouwen stak. In de straten van Zuid vond je de maakberoepen van anonieme timmerlui, fabrieksarbeiders en oppermannen. ‘Onderin’ was en is befaamd om z’n bruisende activiteiten. Hier ontplooiden vrijwilligers met inzet en volharding initiatieven, zoals Tour de Oude Jan, Bouwdorp Kluiskamp en Wandelvereniging Steeds Voorwaarts. Talloze muziekkorpsen en een grote diversiteit aan sportverenigingen kwamen hier tot bloei. Al die werkplaatsen bieden karakter, samenhang en verbinding in het dorpsleven van Zuid.
De tentoonstelling doet eer aan de creativiteit, het doorzettingsvermogen en de kracht van de zuiderlingen. Fraaie foto’s, unieke documenten en voorwerpen voeren de toeschouwer terug tot in de jaren 50 van de vorige eeuw. De expositie is van maandag 15 tot en met zondag 28 mei te zien in de Paperclip, van maandag 5 mei tot 18 juni in de Bibliotheek Velp, van maandag 19 juni tot dinsdag 4 juli in de Ulenpas, maandag 3 tot zondag 16 juli in De Poort, donderdag 24 tot woensdag 30 augustus in het Raadhuis, op zaterdag 9 en zondag 10 september in de Dingenfabriek. Van dinsdag 17 tot dinsdag 24 oktober kan de expositie worden bekeken in de Turnhal in Ellecom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.