Energietoeslag voor mensen met laag inkomen

0255821_euros__geld__munten_2.jpg
.

BRUMMEN/EERBEEK – Ook dit jaar komen inwoners van de gemeente Brummen met een laag inkomen in aanmerking voor een energietoeslag. Het gaat om een bedrag van 500 euro voor het eerste half jaar.

Alle inwoners die afgelopen jaar de energietoeslag hebben ontvangen, hebben dit bedrag inmiddels al op hun rekening ontvangen. Zij die vorig jaar geen toeslag hebben ontvangen, kunnen vanaf nu ook een aanvraag indienen. Voor de eenmalige energietoeslag komen huishoudens in aanmerking met een inkomen tot 120 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.
De toeslag heeft betrekking op de periode van 1 januari 2023 tot 1 juli 2023. Inwoners die denken ook voor deze toeslag in aanmerking te komen, kunnen dit alsnog aanvragen. Online treffen zij een beslisboom aan. Als deze wordt doorlopen, kan de inwoner zelf zien of het indienen van een aanvraag verstandig is. Met deze extra hulpmiddel wil de gemeente voorkomen dat er onnodige verwachtingen worden gewekt, omdat een aanvraag niet wordt toegekend.
Een aanvraag indienen kan via de website apeldoorn.nl/energietoeslag. Namens de gemeente Brummen wordt de aanvraag namelijk getoetst door de gemeente Apeldoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.