Eerste elektrische truck rijdt voor Folding Boxboard Eerbeek

0256922_E-truck_FBE_2023.jpg
De e-truck bij Folding Boxboard

EERBEEK – Begin april is de allereerste elektrische pendelvrachtwagen van Schotpoort Logistics in gebruik genomen. Deze truck rijdt tussen Folding Boxboard Eerbeek en de locatie van Schotpoort Logistics aan de Kollergang.

Binnen het programma van Eerbeek Loenen 2030 is onder meer afgesproken dat het pendeltransport van fabrieken in Eerbeek en Loenen in de toekomst niet meer gebeurt door vrachtwagens met fossiele brandstof. Schotpoort Logistics heeft nu de allereerste zogenaamde e-truck aangeschaft. “Voor Eerbeek is dit een enorme stap voorwaarts,” zo verklaart Otto van Beers, managing director van Folding Boxboard Eerbeek. “Deze wagen hoor je bijna niet en heeft geen emissies. Voor de direct omwonenden op de rijroute van en naar onze fabriek, is dit natuurlijk prettig.”
Schotpoort Logistics is van plan het wagenpark op korte termijn nog eens uit te breiden met vier extra elektrische vrachtwagens. “Voor ons betekent dit veel aanpassingen. Momenteel wekken wij zelf al energie op met zonnepanelen, maar de infrastructuur in het energienetwerk is helaas momenteel nog niet toereikend voor het snel laden van meerdere trucks,” vertelt Fred Schotpoort, director van Schotpoort Logistics. “Daarnaast hebben deze vrachtwagens een ander kostenplaatje, maar daarin gaan wij wel investeren.”
Tegelijk met de nieuwe e-truck van Schotpoort Logistics werd de nieuwe trailer van Folding Boxboard Eerbeek gepresenteerd. Deze is voorzien van het nieuwe bedrijfslogo met daarbij de boodschap dat het Eerbeekse Vouwkarton een duurzaam alternatief is voor het gebruik van plastic in verpakkingen. Marketing manager Peter Hommel zegt: “Wij maken een heel mooi en duurzaam product dat wij vouwkarton noemen. Dit karton is de basis voor veel verpakkingen en een waardig alternatief voor gebruik van plastic in verpakkingen, mede omdat ons karton recyclebaar en composteerbaar is. Natuurlijk willen wij dat ook laten zien op de vrachtwagens die rondrijden met onze producten. “

De e-truck bij Folding Boxboard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.