Druk schoolhandbaltoernooi in Brummen

0257570_IMG5120.JPG
Een spannend moment tijdens één van de wedstrijden - Susanne Jansen

BRUMMEN – Handbalvereniging Brummen hield woensdag 10 mei het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi bij Sportpark De Overkant van VV Oeken in Brummen (Broek). Maar liefst tweehonderd kinderen waren fanatiek bezig en ondanks de slecht voorspelde weersomstandigheden, was het een droog en soms zelfs zonnig toernooi.

Aan het toernooi deden maar liefst 21 teams van zes verschillende scholen uit de gemeente Brummen mee. Leerlingen uit de groepen 3 en 4 speelden op kleinere velden en met kleinere goals, zodat de kans om te scoren net wat groter was. Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 speelden op grote velden. De scheidsrechters waren allemaal ‘echte’ scheidsrechters van het Nederlands Handbal Verbond en verder werd het toernooi mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers.

Geluk met het weer

Martine van Rijk, bestuurslid, trainer en organisator van het toernooi, vindt het fantastisch dat het schoolhandbaltoernooi weer kan plaats vinden: “We hebben drie jaar geen toernooi georganiseerd, dat het nu weer kan en dat er zoveel kinderen kunnen spelen is echt super. De lijnen waren vannacht helemaal weggeregend dus die hebben we opnieuw moeten trekken, maar wat hebben we geluk met het weer. Echt een groot succes en fijn dat het wederom bij VV Oeken mag plaatsvinden.”

Winnaars

Voor de eerste, tweede en derde plek werden er drie mooie bekers beschikbaar gesteld. Bij de groepen 3/4 ging Het P@rk 1 uit Brummen er met de winst vandoor. JH Isings 1 uit Empe werd eerste bij de groepen 5/6 en de C. van Leeuwenschool 3 uit Eerbeek werd eerste bij de groepen 7/8. Het gatenspel werd gewonnen door Het P@rk 2.

Dit was de 29e keer dat het schoolhandbaltoernooi plaatsvond. georganiseerd door Handbalvereniging Brummen met dank aan de vrijwilligers van HV Erica’76 uit Dieren en natuurlijk Vv Oeken voor het gebruik mogen maken van hun faciliteiten.

Foto: Susanne Jansen

Een spannend moment tijdens één van de wedstrijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.