Doesburgse Stolpersteine gepoetst

0257181_Poetsen_Stolpersteine.jpg
Een groep gemeenteraadsleden zette zich in voor het poetsen van de Stolpersteine - Han Snijders

DOESBURG – Op initiatief van de oudheidkundige vereniging Stad en Ambt Doesborgh zijn woensdagavond 3 mei de Stolpersteine in Doesburg weer keurig opgepoetst. Dit keer hebben leden van de Doesburgse gemeenteraad de handen uit de mouwen gestoken.

De Stolpersteine, in het Nederlands ook wel struikelstenen genoemd, herinneren aan de weggevoerde Joodse inwoners uit de Tweede Wereldoorlog. De stenen zijn in mei 2009 gelegd voor de laatste woning van deze Doesburgers. Op de stenen is een messing plaatje aangebracht, met daarop de naam, geboortedatum, datum van deportatie en het jaar en plaats van overlijden.
Op zes plaatsen in de straten van Doesburg zijn in totaal tien van deze ‘monumentjes’ te vinden. Op een van die locaties zorgen de huidige bewoners voor de jaarlijkse poetsbeurt. Bij de overige vijf gingen leden van de gemeenteraad aan de slag, zodat alle stenen er op 4 mei weer keurig uitzagen.
Bij Museum de Roode Tooren is een gratis flyer verkrijgbaar met meer informatie over de Stolpersteine en de bewoners van destijds. Het museum is gratis toegankelijk en geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Foto: Han Snijders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.