Doesburg blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

0257596_kleurtjes.jpg
.

GEM. DOESBURG – De gemeente Doesburg blijft ook komend schooljaar samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Via deze projecten voor sport- en cultuurstimulering maken kinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennis met sportverenigingen en cultuurinstellingen in Doesburg.

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Doesburg in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Ward Terpstra, coördinator van de buurtsportcoaches bij de gemeente Doesburg. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

Sjorsboekje

Basisschoolleerlingen kunnen met Sjors Sportief vrijblijvend ontdekken welke sport het best bij ze past. Met Sjors Creatief kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen met proeflessen in bijvoorbeeld tekenen, schilderen, koken en muziek maken. Aan het begin van het schooljaar wordt het aanbod gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Doesburg en Angerlo ontvangen.

Activiteiten aanmelden

“Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Terpstra. Voor hen zijn de Sjors-projecten een mooie gelegenheid om nieuwe, jonge leden te werven. Aanbieders kunnen via actiefindoesburg.nl hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.