Deze zomer drie grote zomerschaaktoernooien in Theothorne

0256901_Schaken.jpg
.

DIEREN – Komende zomer zijn de sporthal en zalencentrum Theothorne in Dieren het toneel van maar liefst drie grote schaakevenementen. Zowel de gemeente Rheden als schaakbond KNSB jubileert en daarom zijn er extra activiteiten te beleven.

De nationale kampioenschappen voor senioren (50+) en veteranen (65+) zijn het eerst aan de beurt. Van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli wordt in deze twee leeftijdscategorieën om de nationale titels gespeeld.

ONK

Aansluitend, op maandag 24 juli, start het Chessable open Nederlands Kampioenschap. De laatste ronde daarvan wordt gespeeld op donderdag 3 augustus. Met Chessable als hoofdsponsor en een financiële bijdrage van de gemeente Rheden heeft dit toernooi dit jaar meer armslag om als vanouds een aantal grootmeesters uit te nodigen. De Nederlandse grootmeester Erik van den Doel, eerder Open Kampioen in 1998 en 2007, heeft zijn deelname al toegezegd. Dat geldt ook voor de jongste Nederlands Kampioen ooit, de 15-jarige Machteld van Foreest.
Tijdens het ONK zijn er diverse nevenevenementen. Zo zijn er het Chessable snelschaak- en rapidkampioenschappen op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli en het NK Pastores op maandag 31 juli. Op de vrije zondagmiddag 30 juli kan iedereen een Chessable Masterclass volgen en is er snelschaak tegen de mysterieuze, maar zeer sterke, schaker Mr X en tegen Machteld van Foreest.

Jeugdkampioenschap

Het derde toernooi, overgekomen uit Overijssel, is het Open Nederlands Jeugdkampioenschap, dat dit jaar onder leiding van Ap Lammers eveneens in Theothorne plaatsvindt. Zowel Nederlandse als buitenlandse talenten krijgen hier de kans om hun schaakkunsten te etaleren in diverse leeftijdscategorieën. Dit toernooi heeft zeven ronden en wordt gehouden van 4 tot en met 10 augustus. Op de vrije zondagmiddag 6 augustus is er bij Theothorne een fraai levend schaakspel: een demonstratie van een mooie schaakpartij met acteurs en elegante schaakkostuums op een ‘levensgroot’ bord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.