De Steeg krijgt Isabelle Bentinckhof

DE STEEG – Het nieuwe hofje in De Steeg krijgt de naam Isabelle Bentinckhof. Dat besloot de Rhedense gemeenteraad dinsdag 25 april naar aanleiding van een amendement van VVD Rheden, GroenLinks en de Partij van de Arbeid.

Het amendement is ingebracht met het doel meer diversiteit te creëren in het Rhedense straatbeeld. Er zijn in de gemeente bijna 190 straten vernoemd naar mannen en slechts 43 naar vrouwen, telde raadslid Marloes van der Kolk van GroenLinks. Zij verzamelde mogelijke straatnamen en heeft deze op Internationale Vrouwendag, 8 maart, aangeboden aan burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden.

In het amendement dat dinsdag 25 april in de raad werd besproken, is geopperd het nieuwe hofje in De Steeg, dat de naam Oud Middachtenhof zou krijgen, te vernoemen naar de in 2013 overleden gravin van Middachten, Isabelle Adrienne gravin van Aldenburg Bentinck. Zij was een bekende en betrokken vrouw in De Steeg.
Het amendement werd door een meerderheid van de raad gesteund. D66 vroeg zich af of de naam niet voor verwarring gaat zorgen, omdat er ook al een Van Aldenburglaan en Bentincklaan zijn. Ook vraagt D66 zich af wat deze ene vernoeming zal toevoegen aan diversiteit. “We moeten diversiteit breder zien dan alleen dit voorstel”, aldus Ties Kuijpers. Marloes van der Kolk zegt ook dat één straat niet zoveel uitmaakt. “Maar heel veel straten wel. Dus we zijn er ook nog niet.”
Volkspartij Politiek Rheden stemde tegen, de partij vindt dat de politieke waan van de dag niet van invloed moet zijn op dit soort onderwerpen. Ook twee leden van GPRB stemden tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.