Spoorwegovergang Lentsesteeg bij Rheden wordt tijdelijk afgesloten

0254322_trein__NS__spoor__0594.JPG
.

RHEDEN – De onbeveiligde spoorwegovergang aan de Lentsesteeg bij het dorp Rheden wordt tijdelijk afgesloten voor verkeer, totdat er een fietstunnel onder het spoor is aangelegd. Dat staat in het ontwerp-verkeersbesluit dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden deze week heeft vastgesteld.

Tussen de Brinkweg en de Lentsesteeg nabij het dorp Rheden ligt een onbeveiligde spoorweg¬≠overgang. Deze wordt gebruikt door fietsers en voetgangers. Om deze weggebruikers ’te beschermen en de veiligheid voor het wegverkeer en treinverkeer te garanderen’, wil het college deze overweg tijdelijk afsluiten voor al het verkeer. “We realiseren ons dat met dit besluit een populaire fiets- en wandelroute tijdelijk wordt afgesloten, maar veiligheid gaat boven alles”, zegt wethouder Gea Hofstede.
De tijdelijke afsluiting is volgens het college nodig, omdat het risico op ongevallen op deze spoorwegovergang groot is. Ook recent hebben zich nog (bijna-)ongevallen voorgedaan.

De gemeente Rheden is in gesprek met spoorwegbeheerder ProRail over de aanleg van een spoortunnel voor langzaam verkeer. Tot dat die er is, wordt de spoorwegovergang dus afgesloten. Het ontwerp-verkeersbesluit is van kracht tot ProRail een spoortunnel heeft aangelegd en deze in gebruik is genomen. Belanghebbenden hebben nog wel de mogelijkheid hun zienswijze of mening kenbaar maken aan de gemeente.

Pakket maatregelen

De tijdelijke afsluiting van de spoorwegovergang Lentsesteeg maakt deel uit van een breder pakket maatregelen om de veiligheid op het spoor te verhogen en de doorstroming te verbeteren op de wegen die het spoor kruisen. ProRail werkt hierin samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de gemeente Rheden. De afgelopen jaren zijn enkele overwegen al aangepakt, zoals de Groenestraat, de Pinkelseweg en de Schaarweg in Rheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.