Open dag voedselnetwerk IJsselmarke

0254255_Koeien_in_de_wei.jpg
.

BRUMMEN – Voedselnetwerk IJsselmarke trapt af op zaterdag 15 april. Het officiële startmoment wordt gevierd tijdens een open dag van zuivelboerderij De Brummenaer, een van de producenten van IJsselmarke. Om 13.30 uur brengt wethouder Pouwel Inberg van de gemeente Brummen de website van het voedselnetwerk tot leven.
Belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur welkom op de boerderij aan de Cortenoeverseweg 125 in Cortenoever. Bij de Brummenaer is verse melk te tappen en boerenkaas te koop uit een automaat. Dit gebeurt in het melkhuisje op het bedrijf, dat tijdens de open dag wordt ingewijd. Elk uur is er een rondleiding over het bedrijf, waarbij bezoekers ontdekken hoe op dit boerenbedrijf natuurinclusieve landbouw wordt ontwikkeld, welke rol de bodem daarbij speelt en hoe er wordt gewerkt aan een groter aanbod van lokale producten, zoals hazelnoten-, walnoten- en notenolie.
IJsselmarke is een samenwerkingsverband tussen lokale producenten en bewoners. Samen willen ze ervoor zorgen dat steeds meer lokale consumenten kiezen voor gezond en eerlijk voedsel uit het bijzondere landschap van de zuidelijke IJsselvallei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.