Informatie gezocht over vliegtuigcrash 1943

0255309_Lancaster_voorbeeld.jpg
De Avro Lancaster MK I

VELP – Voor een onderzoek en nog te schrijven boek zoekt de Velpse onderzoeker en uitgever Bartel van Yperenburg getuigen en mensen die meer weten over de vliegtuigcrash van een Lancaster op 3 januari 1943 bij Biljoen Velp. Op zondag 3 januari 1943 om 20.16 uur stortte bij het pompstation Gemaal De Volharding in de ‘Overhagensche Weide’ een Avro Lancaster MK I (W4840) neer, nadat deze door een Messerschmitt Bf 110 F-4 in de brand was geschoten.
De bemanning, bestaande uit zeven mannen, werden na de dodelijke crash begraven op de begraafplaats Heiderust. De Engelse crew ligt daar nog, terwijl de drie Canadezen na de oorlog zijn herbegraven op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek.
Met het boek wil Van Yperenburg de jonge mannen, die hun leven lieten voor onze vrijheid, eer aandoen en ze uit de vergetelheid halen. Iedereen die meer informatie heeft kan contact opnemen via uitgeverij@yperenburg.nl.

De Avro Lancaster MK I

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.