Herdenking bij Polar Bear Monument

0254312_4_Mei_bloemen.jpg
.

LOENEN/EERBEEK – De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding ‘Polar Bear’ Infantry Division. Deze divisie was op dat moment een onderdeel van het Eerste Canadese Leger. Ter herinnering aan deze bevrijding is in mei 2000 het Polar Bear Monument geplaatst op de grens van Eerbeek en Loenen. Dit monument is geadopteerd door de C. van Leeuwenschool in Eerbeek. Ieder jaar wordt op of rond 16 april de bevrijding door de school herdacht bij het monument. Dit jaar is dat op donderdag 13 april om 13.00 uur. De leerlingen van groep 7 en 8 zullen Nederlandse en Engelse gedichten voordragen en er worden bloemen gelegd. Twee zonen van veteranen van genoemd Reconnaissance Regiment zullen, met hun partners, bij de plechtigheid aanwezig zijn. Belangstellenden worden uitgenodigd om de herdenking bij te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.