Feestelijke uitreiking Badhuis-gedichtenbundel

0255324_Badhuis_bundel.jpg
De kinderen met de dichtbundels - Harmjan Weevers

DOESBURG – Leerlingen van de Doesburgse basisscholen De Horizon, De Wetelaar en Anne Frank konden meedoen aan een gedichtenwedstrijd in het kader van het 40-jarig bestaan van culturele vereniging Het Badhuis. Ze mochten een gedicht of tekening insturen, met als thema bad en/of huis. De organisatie kreeg maar liefst 210 gedichten en 180 tekeningen. Per school waren er tien winnaars, waarvan de gedichten worden gepubliceerd in een echte gedichtenbundel. Op zaterdag 15 april was de uitreiking hiervan bij Podium Doesburg.

Maar liefst zestig kinderen waren bij de uitreiking aanwezig, samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Ook de leerkrachten van de basisscholen waren er om de kinderen extra aan te moedigen. De gedichtenbundel bevat dertig gedichten en dertig tekeningen, van leerlingen van de drie basisscholen. Tijdens de feestelijke uitreiking waren ook juryleden Fred Diks en Naomi Montroos aanwezig. Fred Diks is kinderboekenschrijver van Koen Kampioen en Professor S, Naomi Montroos is schooldichter Zutphen. Zij droeg twee gedichten voor, die speciaal voor de gedichtenwedstrijd zijn geschreven. De winnende gedichten werden voorgelezen en de jury overhandigde een beeldje aan de kinderen van de winnende gedichten en tekeningen.

Drie kinderen werden uitgeroepen tot de allerbeste schrijvers. Op de Horizon won Anna Mühl Wijnands (9) met haar gedicht ‘Zorgeloos’. Op de Anne Frankschool ging de prijs naar Gunn Bali (10) met het gedicht ‘Verdriet’. Naobi Snijders (11) was met ‘Huis’ de winnaar op de Wetelaar. De mooiste tekeningen zijn gemaakt door Daley Akbayir, Shanna Santing, Elisa Meulenbeld en Fleur Kwakkel.
De gedichtenbundel is een initiatief van en georganiseerd door Kunst en Cultuurprojectleider Helmie Stil, gestichte Doesburg en het Badhuis.

Foto: Harmjan Weevers

De kinderen met de dichtbundels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.