Voedselnetwerk IJsselmarke in april van start

0251477_Voedselnetwerk_IJsselmarke.jpg
Kennismaken met de ondernemers van voedselnetwerk IJsselmarke

LEUVENHEIM – Tijdens een drukbezochte avond in het buurthuis van Leuvenheim op dinsdag 21 februari kon iedereen kennismaken met Voedselnetwerk IJsselmarke. Het netwerk, een samenwerkingsverband van boeren en bewoners uit de regio tussen Dieren, Loenen en Voorst, gaat in april van start.

Voedselnetwerk IJsselmarke is een initiatief van het Landschapsnetwerk Brummen, dat samenwerking heeft gezocht met de gemeente Brummen. De kar wordt getrokken door een enthousiast team van zes bewoners, dat een groeiend aantal producenten bij elkaar heeft gebracht. Samen gaan ze voor een netwerk van verkooppunten en een breed assortiment aan producten. Verkopers zijn straks verenigd onder één merk en worden aangemoedigd ook elkaars producten te verkopen.

De aanwezigen kregen tijdens de kennismakingsavond gelegenheid om hun verwachtingen van het voedselnetwerk uit te spreken. Ze hebben over het algemeen een sterke voorkeur voor een bezoek aan een boerderijwinkel boven bestellen op een website of een snel bezoek aan een onbemande pantry. Meer verkooppunten, met name in de dorpen, en een breder assortiment doet mensen vaker lokaal kopen. Maar liefst 80 procent van de aanwezigen is bereid iets meer te betalen als de opbrengst ten goede komt aan het landschap. IJsselmarke staat namelijk niet alleen voor eerlijk voedsel, maar ook voor landschap en biodiversiteit.
Ook is de aanwezigen gevraagd naar hun motief om bij IJsselmarke te gaan kopen. Hierbij kwam steun voor de boer om over te schakelen naar een natuurinclusief bedrijf duidelijk als belangrijkst uit de bus. Maar ook uitbannen van chemische bestrijdingsmiddelen en minder kilometers maken om voedsel te kopen, werden belangrijk bevonden. Tot slot zijn ook weten waar voedsel vandaan komt, herstel van de biodiversiteit en gezondheid van de bodem als belangrijke argumenten genoemd.

landschapsnetwerkbrummen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.