Rotary Jeugdstimuleringsprijs

0250794_euros__geld__munten.jpg
.

REGIO – Voor jongeren kan het in deze tijd extra lastig zijn om hun weg in de maatschappij te vinden. Veel jongerenprojecten staan onder druk. Om deze jongerenprojecten in de schijnwerpers te zetten en te ondersteunen, organiseren de 76 rotary- en rotaractclubs in Oost-Nederland voor de tweede keer de Rotary Jeugdstimuleringsprijs.

Het district bestaat uit zes regio’s: Noord Veluwe, Arnhem e.o., Veluwezoom, De Achterhoek, Twente Noord en Twente Zuid. De Rotaryclubs stellen gezamenlijk het prijzengeld van 8.750 euro beschikbaar. In iedere regio wordt een winnaar gekozen en uit die winnaars de districtswinnaar.

Meedoen kan als een project actueel is en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen in een leeftijd tot en met 27 jaar. De uitvoerbaarheid van het project moet realistisch zijn en er moeten vrijwilligers bij de uitvoering van het project betrokken zijn. Ook moet het project maatschappelijke impact hebben. Het doel mag dichtbij huis zijn, maar ook veraf. Stichtingen, verenigingen en particulieren met een band met één van de zes regio’s kunnen hun jongerenproject tot vrijdag 31 maart aanmelden door het invullen van het digitale aanmeldformulier via rotary.nl/d1560/commissies/jeugd/inschrijfformulier.

In april vindt per regio de verkiezing plaats via stemming door de plaatselijke Rotaryclubs. Daarna kent een vakjury uit de regiowinnaars ook nog eens een extra hoofdprijs toe tijdens de finaleronde. De prijsuitreiking aan de regiowinnaars en de districtswinnaar vindt plaats op 20 april 2023.

rotary.nl/d1560/commissies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.