‘Rheden op de Kaart’ werkt aan nieuwe website

0252469_Rheden_op_de_Kaart.jpg
De interactieve kaart van Rheden op de Kaart

GEM. RHEDEN – Stichting Rheden op de Kaart is onlangs gestart met de ontwikkeling van een nieuwe website. Naast de bestaande inhoud, een enorme hoeveelheid aan informatie, komen er interessante nieuwe gebruiksmogelijkheden. De site krijgt ook een nieuw adres: erfgoedrheden-rozedaal.nl.

“Iedereen die in aanraking komt met de website ‘Rheden op de Kaart’ is enthousiast over de vele informatie die er te vinden is”, zegt Martin Idema, voorzitter van de gelijknamige stichting. ‘Rheden op de Kaart’ is een website met veel informatie, duizenden foto’s, films en kaarten. Het erfgoed van de zeven dorpen van de gemeente Rheden, van de gemeente Rozendaal en de Zuidoost Veluwezoom is hier vastgelegd. “Er zijn meer dan tweeduizend locatiegegevens”, meldt Idema.

Nieuwe site

De Stichting Rheden op de Kaart is onlangs gestart met de ontwikkeling van een nieuwe website, met veel meer interessante gebruiksmogelijkheden. “Op de nieuwe website staat de kaart met locatiegegevens nog steeds centraal, maar het wordt veel intuïtiever, overzichtelijker en je kunt gegevens gaan combineren”, zegt Idema. “Daarnaast komt er de mogelijkheid om verschillende ondergronden in de kaart te gebruiken, zoals de topografische kaart, historische topografische kaarten en de hoogtekaart. Er komt een register met alle informatie, rapporten, documenten, foto’s of video’s die met een locatie of een onderwerp verband houden. Verder komt er ruimte voor verdiepende verhalen en thema’s en kun je als bezoeker ook je eigen verhaal toevoegen. Het wordt al met al een veel completere website, met uitbreidingsmogelijkheden.”
Al een tijdje wordt er nauw samengewerkt met de gemeente Rheden, om de bij de gemeente aanwezige, maar nu nog niet inzichtelijke, openbare informatie over erfgoedlocaties ook voor iedereen toegankelijk te maken.

Persoonlijke interesse

‘Rheden op de Kaart’ werkt met vrijwilligers die doorgaans voor hun eigen dorp gegevens verwerken. “Er zijn extra vrijwilligers nodig voor het vullen van de website en de daaraan ten grondslag liggende database” concludeert Martin Idema. “Ik vermoed dat er onder de leden van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, waar ook nauw mee wordt samengewerkt, zeker mensen zijn die daar veel aardigheid aan kunnen beleven. En dat geldt ook voor mensen die zich betrokken voelen bij Facebookpagina’s als ‘Je bent Dierenaar als’, ‘Je bent Velpenaar als’ en dergelijk. Uiteraard komen wij heel graag in contact met hen. Natuurlijk maken we nieuwe vrijwilligers goed wegwijs in de mogelijkheden om hun bijdrage optimaal af te stemmen op persoonlijke interesses.”
De stichting is daarnaast ook nog op zoek naar iemand die als coördinator de werkzaamheden en werkwijze van de vrijwilligers kan overzien en op elkaar kan afstemmen. Wie hier belangstelling voor heeft, kan zich melden via bestuur@rhedenopdekaart.nl.

Nieuwe naam

Idema hoopt dat de vele geïnteresseerden in erfgoedinformatie over Rheden en Rozendaal later dit jaar de nieuwe website kunnen raadplegen en voeden. De site is dan te vinden onder de nieuwe naam erfgoedrheden-rozendaal.nl. Tot die tijd blijft alle informatie toegankelijk via rhedenopdekaart.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.