Rheden houdt dorpsgesprekken voor omgevingsvisie

0252405_Vergaderen2.jpg
.

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat vanaf eind maart tot begin juni in gesprek met haar inwoners en ondernemers. De vraag ‘Hoe ziet de gemeente Rheden er in 2040 uit’ staat hierin centraal. De resultaten van deze dorpsgesprekken gebruikt de gemeente bij het opstellen van een omgevingsvisie voor de hele gemeente.

De gemeente Rheden wil dat Rheden in de toekomst een gemeente is waar mensen op een gezonde manier met elkaar samenleven, wonen en werken. Daarom gaat de gemeente aan de slag met het opstellen van een omgevingsvisie. Dit wordt een belangrijk document dat richting geeft aan de toekomstige ontwikkeling van de gemeente Rheden. Hierin staat wat de plannen zijn voor de leefomgeving voor de lange termijn en welke strategische keuzes daarin worden gemaakt. Daarnaast gaat het ook over cultuurhistorie, natuur, landschap, verkeer en vervoer. De omgevingsvisie vervangt straks de bestaande beleidsdocumenten zoals de structuurvisies voor de kernen.

Vanaf eind maart tot begin juni houdt de gemeente een reeks van zeven dorpsgesprekken in alle kernen. De gesprekken vinden plaats op donderdag 23 maart in ’t Parkhuis in De Steeg, maandag 27 maart in het dorpshuis in Rheden, op donderdag 6 april in ’t Sprengenhus in Laag Soeren, op woensdag 12 april in de Ontmoetingskerk in Dieren, op donderdag 20 april in de Kerkhorst in Spankeren, op dinsdag 30 mei op Avegoor in Ellecom en op donderdag 1 juni Buurthuis de Poort in Velp. Inwoners en ondernemers die willen meepraten en meedenken over de toekomst van hun dorp en de gemeente Rheden kunnen zich aanmelden via rheden.nl/dorpsgesprek. Hier zijn ook de aanvangstijden van de bijeenkomsten te vinden. In alle dorpen is een bijeenkomst aan het eind van de middag én in de avond.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.