‘Onderzoek mogelijkheid voor minder boskap bij Kollergang’

0253155_Vrachtwagens.jpg
.

EERBEEK – Onderzoek of een op- en overslagcentrum voor de papierindustrie te Eerbeek op het bestaande bedrijventerrein Kollergang gerealiseerd kan worden, in plaats van grotendeels in het aangrenzende bos. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectrapportage. De provincie Gelderland had de Commissie om advies gevraagd over het milieueffectrapport.

De papier- en kartonindustrie te Eerbeek en Loenen wil een gezamenlijk centrum voor op- en overslag van papier en karton bouwen. Dit Logistiek Centrum verbetert het vestigingsklimaat voor de papier- en kartonindustrie. Voordat de provincie besluit over het inpassingsplan, zijn de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.
De provincie wil het bedrijventerrein Kollergang aan de zuidwestkant uitbreiden om het Logistiek Centrum te kunnen bouwen. Hiervoor moet een stuk bos worden gekapt. De Commissie adviseert om te onderzoeken of het Logistiek Centrum voor een groter deel op het bestaande bedrijventerrein kan worden gebouwd. Dan kan het bos geheel of gedeeltelijk worden gespaard en komt het Logistiek Centrum dichter bij de weg te liggen. Ook vindt de Commissie dat het natuuronderzoek op een aantal punten schort.
De Commissie adviseert dit eerst te onderzoeken voordat een besluit wordt genomen over het inpassingsplan, waarin het milieubelang volwaardig wordt meegewogen.
Het volledige advies is terug te lezen op commissiemer.nl/adviezen/3694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.