Noodgedwongen pauze voor beheerder van ’t Dierense buurtkastje

0252496_0218900Buurtkastje-1536x1024.jpg
Joyce en haar zoontje net na de opening van het buurtkastje begin 2022 - Linda Peppelman

DIEREN – Een grote tegenvaller voor Joyce Briegoos beheerder van ’t Dierense buurtkastje aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Dieren. Op donderdag 9 maart liet zij weten hier tijdelijk mee te moeten stoppen. En dat heeft meerdere redenen.

Op de Facebookpagina van het buurtkastje valt te lezen dat onder andere het plaatsen van verkeerde producten, het meenemen van te veel producten en de afname van sponsoren het bestaan van ’t Dierense buurtkastje bemoeilijken. Het komt regelmatig voor dat er producten in het kastje geplaatst worden die daar niet horen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gekoelde producten, producten die over datum zijn of geopende verpakkingen. “Het is fijn dat mensen iets willen doneren, maar op deze manier moet ik dingen vaak weggooien. Dat is zonde en niet de bedoeling,” zegt Joyce.
Ook hoopte Joyce mensen buiten Dieren te bereiken. “Ik hoopte uit te breiden naar andere plaatsen buiten Dieren, maar die samenwerking ging uiteindelijk toch niet door. Ik voel mij erg tegengewerkt hierin,” aldus Joyce, die verder niet op de details ingaat.

Hulp

Op dit moment is Joyce als enige verantwoordelijk voor het buurtkastje aan de Van der Duyn van Maasdamstraat en bewaart zij de producten bij haar in huis en bij een vriend thuis. Ze is ervan overtuigd dat er wellicht mensen zijn die haar zouden kunnen helpen om het buurtkastje weer tot een succes te maken. Joyce: “Het zou fijn zijn om twee tot drie keer per maand met mensen te sparren over het kastje. Zodat we kunnen bespreken hoe we sponsoren kunnen benaderen en hoe we de uitgifte anders kunnen laten verlopen.” Ook zou een vaste opslagplaats een uitkomst kunnen bieden, zodat de producten op één centrale plek staan.

Geen definitief einde

Joyce stopt niet definitief met ’t Dierense buurtkastje, maar neemt een kleine time-out. “Ik wil de mensen die het echt moeilijk hebben blijven ondersteunen in plaats van dat zij het weer ergens anders moeten zoeken. Maar voor nu heb ik even rust nodig,” aldus Joyce. Het buurtkastje is te vinden aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 64. Meer informatie over het buurtkastje is te vinden via Facebook: ’t Dierense buurtkastje.

Foto: Archieffoto van Joyce met haar zoontje, net na de openig van het buurtkastje begin 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.