Motie volwaardig Ziekenhuis Zutphen

0251865_Foto_demonstratie_ziekenhuis_Zutphen.jpg
Demonstratie bij het ziekenhuis in Zutphen - Marloes van de Kolk

GEM. RHEDEN – De gemeenteraad van Rheden heeft op dinsdag 28 februari duidelijk zorgen geüit over sluiting van de afdeling verloskunde en de afschaling van de spoedeisende hulp van het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Middels een motie werd ‘een noodsignaal afgegeven’ en heeft de raad zich uitgesproken tegen deze plannen.

Raadslid Marloes van de Kolk diende de motie in namens GroenLinks, VVD en PvdA. “Er bestaan grote zorgen over de effecten op de regio. Ook in onze gemeente. De leefbaarheid staat onder druk en dat wordt gevoeld. Zutphen, Brummen, Voorst, Lochem en Bronckhorst ging ons unaniem voor met deze motie. Wij willen dat ook onze raad zich uitspreekt tegen de voorgenomen sluiting. Wij willen het college vragen al het mogelijke en realistische te doen om sluiting te voorkomen. En wij willen ons aansluiten bij de gemeentes die al in actie gekomen zijn.”
Vanuit alle fracties kwam steun en de zorgen werden breed gedeeld. Stemmen met handopsteken was niet meer nodig. Alle fracties steunden de motie. Daarmee sluit ook gemeente Rheden zich aan bij het noodsignaal dat in de regio steeds sterker klinkt.

Op 17 februari werd bij het ziekenhuis geprotesteerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.