Jeugd Eendracht laat van zich horen tijdens Voorjaarsconcert

0252963_Jeugd_van_Eendracht.jpg
Het leerlingenorkest tijdens hun optreden bij het Voorjaarsconcert

EERBEEK – Sporthal De Bhoele in Eerbeek was op zaterdag 11 maart omgetoverd tot een concertzaal. Muziekvereniging Eendracht gaf hier haar jaarlijkse voorjaarsconcert. De bijna vierhonderd aanwezigen werden getrakteerd op een mooi muzikaal programma.

Het fanfareorkest trapte de avond af. Onder de nieuwe dirigent Paul van Gils werden er voor de pauze drie werken gespeeld, waaronder ‘Ouroboros’. Dit werk, dat gaat over de onderdrukking van de Oeigoeren in China, maakte een diepe indruk op het publiek. Onder leiding van dirigent Linda Blom volgde daarna het leerlingenorkest met een energiek optreden. Bij het leerlingenorkest mogen de leden zelf bepalen welke nummers er worden gespeeld en ze mogen zelf hun eigen nummers aankondigen. Dat was een spannende ervaring voor een volle zaal, maar zoals één van de jongste leden van het orkest omschreef: “Het was super cool!” De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van het fanfareorkest. Popnummers van Queen en Lionel Richie werden afgewisseld met prachtige solowerken uitgevoerd door Ella op xylofoon en Eva op bugel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.