Ik vind: Realiteitszin

0251854_schrijven__pen_op_papier.jpg
.

Beste mijnheer de Vries, u voert uw freelance journalistentijd op als reden om de discussie niet aan te gaan met degenen die het met u oneens zijn. Ik heb tien jaar bij de Nieuwe Rotterdamse Courant (nu NRC) gewerkt en heb daar geleerd dat journalisten dat inderdaad niet doen. Journalisten hebben de taak hoor en wederhoor toe te passen, het voor en tegen te benoemen en vooral hun eigen mening niet leidend te laten zijn. Maar u bent geen journalist, u schrijft ingezonden brieven en daarmee maak je discussie los. Ik doe dat ook, in de ruim veertig jaar dat ik in Brummen woon een keer of tien op persoonlijke titel denk ik.
Dat haalt u makkelijk in 3 maanden. Voor de goede orde, ik ben het op geen enkel punt met u eens. Ook niet als het om moeilijker regeren met meerdere partijen gaat. Ik zie die vertraging als gevolg van een democratisch proces. U vraagt me één zaak te noemen die gelieerd is aan een nieuwe partij. Geen idee, maar dat geldt ook voor die andere partijen. En was u het niet die een grote bewondering had voor de leider van één van die nieuwe partijen? Hoe zou het komen dat uw eigen PvdA een splinterpartij is geworden, door hun voortreffelijke beleid?
Uw visie over inspraakmogelijkheden heb ik inderdaad naïef genoemd, ik heb dat ook met redenen omkleed. Je mag je zegje doen, maar het leidt zelden tot resultaat. U gaat daar wijselijk maar niet op in. Ik heb ook met geen woord gerept over papierbanen vervangen door toeristisch personeel, zo stom ben ik nou ook weer niet. Maar wat me het meest stoort, is de manier waarop u Otto Koedijk wegzet. Als u het Markvoortsebos, een gemengd bos van minstens 150 jaar oud, dat behoort tot het Gelders NatuurNetwerk, vergelijkt met Burgers Bush. Als u denkt dat de CO2-opslag van zo’n bos, dat bij kap vrijkomt, wordt gecompenseerd met geplande aanplan,t die pas na een mensenleven dezelfde CO2 opneemt, dan heeft u er echt niets van begrepen. Over realiteitszin gesproken.

Henk Leentvaar,
Brummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.