Geslaagde kick-off luidt nieuwe start Vitesse United in

0251796_VitesseUnited.jpg
De wethouders met Wim Ludeke voorzitter stichting Vitesse Betrokken - Vitesse Media

REGIO – Vitesse Betrokken hield op zondag 26 februari een feestelijke kick-off om de nieuwste editie van Vitesse United af te trappen en reeds behaalde resultaten te vieren. Dit deed de stichting samen met de gemeente Arnhem en de omliggende gemeenten Rheden, Zevenaar, Westervoort, Duiven en Overbetuwe. Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Ajax werd ook de samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor het Vitesse United-programma in maart officieel in deze gemeentes zal starten.

Afgelopen jaar is het Maatschappelijke Diensttijd-programma Vitesse United van start gegaan. Hierin werden negentig jongeren uit de gemeente Arnhem begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Zij werden in samenspraak met onderwijs- en welzijnsorganisaties geselecteerd voor deelname aan het 16-weekse programma. Het traject is een combinatie van verschillende activiteiten. De deelnemers sporten met elkaar, ontdekken elkaars kwaliteiten en talenten en voeren diverse workshops uit. Ook nemen de jongeren een kijkje in het werkveld, waar ze door middel van buurtbijdragen iets terugdoen voor de maatschappij.

Kick-off

Een aantal succesverhalen uit de vorige edities van Vitesse United kwam aan bod tijdens de officiële aftrap in het GelreDome. Gedurende de kick-off droegen de Vitesse United-deelnemers hun steentje bij aan de organisatie van de bijeenkomst. De jongeren hielpen met de hospitality, maar maakten bijvoorbeeld ook een praatje met de genodigden. Het feit dat er de komende drie jaar maar liefst 220 jongeren op jaarbasis begeleid zullen worden bij Vitesse United, vervult MVO-manager Kevin Janssen en de rest van Vitesse Betrokken met trots.

Samen vooruit

Aan het einde van de bijeenkomst werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouders Mark Lauriks van Arnhem, Jan Willem Derksen van Westervoort, Ronald ter Hoeven van Rheden, Wijnte Hol van Overtbetuwe, Stef Bijl van Zevenaar, Arthur Boone van Zevenaar en Johannes Goossen van Duiven.

Foto: Vitesse Media

De wethouders met Wim Ludeke, voorzitter stichting Vitesse Betrokken, helemaal rechts Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.