Geen geleidetegels meer aan Harderwijkerweg

DIEREN – Nu de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg in Dieren bijna zijn afgerond, valt het sommige inwoners op dat er het een en ander is veranderd. Zo heeft de gemeente ervoor gekozen om de geleidetegels, de geribbelde stoeptegels voor blinden en slechtzienden, niet terug te brengen. Dit om te voorkomen dat er ‘een wildgroei van geleidelijnen’ ontstaat.

Voorheen lagen bij oversteekplaatsen aan de Harderwijkerweg geleidetegels. Deze komen niet terug. De gemeente Rheden volgt hierbij de adviezen op van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Het advies is om de routes te faciliteren van bijvoorbeeld het openbaar vervoer naar een winkelcentrum. “We maken geen geleidenlijnen waar natuurlijke gidslijnen zijn in de vorm van muren, beplanting of de rand van de weg. Sowieso worden alleen de openbare gebouwen, zoals bijvoorbeeld een bibliotheek, verbonden met voorzieningen voor het openbaar vervoer, zoals een bushalte”, meldt de gemeente.
Wel worden er andere maatregelen genomen om de oversteek veilig te maken. “Bij de oversteken worden nog wel de voetpaden verlaagd voor een gelijkvloerse oversteek, maar de waarschuwingsmarkering kan achterwege blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.